Cykelfest i Timmervik

Cykelfest med amerikanskt tema

Vi fick en inbjudan i brevlådan i våras och vi tvekade inte en sekund, vi har ju hört talas om de här festerna på andra orter och att de ska vara så lyckade.

Så i helgen var det dags, vi städade, fixade, planerade och lagade mat i flera dagar!

Vi fick reda på att vi skulle bjuda 2 andra par på varmrätt, det blir lite mer nervöst när folk man inte känner ska äta middag hemma!

Vi bestämde oss för kall mat så att allt kunde vara förberett för kvällen började 17.30 med att vi skulle öppna ett brev, där stod det vart vi skulle cykla iväg för att äta förätt.

Där fick vi goda revben, räksallad och en liten toast, allt i amerikansk stil.

Därifrån fick de andra två paren reda på vart de skulle åka och vi skyndade oss iväg för att förbereda vår middag, allt var klart så vi slängde bara fram det.

Cykelfest

cykelfest timmervik

cykelfest timmervik

cykelfest timmervik

Cykelfest timmervik

Det amerikanska temat var inte så lätt...när jag googlade amerikansk mat var det BARA hamburgare, men vi ville ha något kallt, så vi gjorde en nyttig salladsbuffe som vi hittade på www.ulrikadavidsson.se en kycklingröra, även den recept från Ulrika Davidsson och en dubbelmarinerad oxfile så satsade vi på att duka lite amerikanskt.

Jag bodde i New York i 3 år i min ungdom och det var Budwieser med papperpåse på gatan, så det blev inspirationen till dukningen.

Dukning

Persikosallad

Hallonfetaostsallad

Chaminjonsallad

Kycklingsallad

dubbelmarinerad oxfile

Efter middagen som vi åt med två par vi aldrig hade träffat förut, men som vi hade otroligt trevligt med, delade vi ut nya kuvert och vi cyklade vidare till nya ställen för efterätt.

Vi fick träffa två nya par, äta en underbar cheescake med utsikt över havet.

Kvällen avslutades på stranden där alla 32 par hade fest tillsammans.

cykelfest timmervik

cykelfest timmervik

 

 

 

 

Dukningar , Semester

Skriv en kommentar