Lampe Breger LOriginelle

Inspirerad av de första Lampe Berger-flaskan (design «A Universelle», omkring 1905), är L'Originelle Lampa i genomskinligt glas dekorerade med upphöjda "diamanttips". Den har en Criss-Cross-montering i metall med förvitad tennfinish, inspirerad av de första lampan och graverade "LAMPE BERGER PARIS". Lampan kommer i en låda, med 1 katalytisk brännare, 1 stopp och 1 tratt
Tillverkare: Lampe berger Paris
629 kr

Maurice Berger var mannen som uppfann den katalytiska doftlampan. I slutet på 1800-talet arbetade han som apotekare och funderade mycket över problemet att skadade människor inte dog av sina skador utan av de infektioner de drabbades av. För att lösa problemet uppfann han den katalytiska brännaren som är hjärtat i Lampe Bergers produkter. Med den katalytiska lampan attraherades bakterier och virus till brännaren och förstördes. Patienterna drabbades inte längre av infektioner... i samma utsträckning. Man satte upp en lampa ovanför varje sjukhussäng och räddade därmed många liv.

Första patentet togs 1898 och sedan dess har man utvecklat 6 nya patent. Brännaren är en fantastisk liten grej som faktiskt renar luften till 68% i ett slutet rum.

Lampe Berger, originalet från 1898 finns nu i Sverige. Det franska företaget har tillverkat och sålt de katalytiska doftlamporna i nästan 120 år. Den patenterade brännaren förstör dålig lukt, renar luften samtidigt som den sprider fantastisk doft.