Lampe Breger Curve Boxed Set Svart

Höjd: 15,5cm Volym: 280ml Designad av Jean Baptiste Sibertin Blanc, har denna katalytiska lampa en ultramodern design. Tillverkad i ultramatt vitlackerat glas. Kommer i en presentuppsättning med Cotton Dreams hemdoft. Produktfördelar: En allt-i-ett-uppsättning för att upptäcka Lampe Bergers renande och parfymerande egenskaper och att ta hand om luften i ditt hem. Expert tips: För att garantera effekten av Lampe Berger-produkter, använd endast hemdoftar och brännaren från varumärket Lampe Berger. I setet ingår flaskan, brännare, stopp, tratt och en doft.
Tillverkare: Lampe berger Paris
399 kr

Maurice Berger var mannen som uppfann den katalytiska doftlampan. I slutet på 1800-talet arbetade han som apotekare och funderade mycket över problemet att skadade människor inte dog av sina skador utan av de infektioner de drabbades av. För att lösa problemet uppfann han den katalytiska brännaren som är hjärtat i Lampe Bergers produkter. Med den katalytiska lampan attraherades bakterier och virus till brännaren och förstördes. Patienterna drabbades inte längre av infektioner... i samma utsträckning. Man satte upp en lampa ovanför varje sjukhussäng och räddade därmed många liv.

Första patentet togs 1898 och sedan dess har man utvecklat 6 nya patent. Brännaren är en fantastisk liten grej som faktiskt renar luften till 68% i ett slutet rum.

Lampe Berger, originalet från 1898 finns nu i Sverige. Det franska företaget har tillverkat och sålt de katalytiska doftlamporna i nästan 120 år. Den patenterade brännaren förstör dålig lukt, renar luften samtidigt som den sprider fantastisk doft.