Lampe Breger Ottago noire

Höjd: 10cm Volym: 250ml. Du kommer att älska den här katalytiska lampan vars åttkantiga form blir ännu elegantare av den svarta färgen som sitter på lampans undersida. Expert tips: Tveka inte att flytta din Lampe Berger runt hemmet. Lampan kommer i en box med tillbehör: 1 katalytisk brännare, 1 stopp, och 1 tratt.
Tillverkare: Lampe berger Paris
479 kr

Maurice Berger var mannen som uppfann den katalytiska doftlampan. I slutet på 1800-talet arbetade han som apotekare och funderade mycket över problemet att skadade människor inte dog av sina skador utan av de infektioner de drabbades av. För att lösa problemet uppfann han den katalytiska brännaren som är hjärtat i Lampe Bergers produkter. Med den katalytiska lampan attraherades bakterier och virus till brännaren och förstördes. Patienterna drabbades inte längre av infektioner... i samma utsträckning. Man satte upp en lampa ovanför varje sjukhussäng och räddade därmed många liv.

Första patentet togs 1898 och sedan dess har man utvecklat 6 nya patent. Brännaren är en fantastisk liten grej som faktiskt renar luften till 68% i ett slutet rum.

Lampe Berger, originalet från 1898 finns nu i Sverige. Det franska företaget har tillverkat och sålt de katalytiska doftlamporna i nästan 120 år. Den patenterade brännaren förstör dålig lukt, renar luften samtidigt som den sprider fantastisk doft.